Marcați
Marșul siguranței rutiere
15.11.2019, 16:50
Zeci de polițiști, asistenți medicali, taximetriști și victime ale accidentelor rutiere au participat astăzi la ”Marșul siguranței rutiere”. Ei au pornit din Piața Marii Adunării Naționale spre satul Peresecina, raionul Orhei. Forțele de ordine au precizat că au ales acest traseu deoarece este unul dintre cele mai periculoase din țara, pe care s-au produs mai multe tragedii. Evenimentul are loc în contextul Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier.

”Marșul siguranței rutiere” a început la ora 12:00. Participanții spun că, prin astfel de acțiuni, și-au propus să-i comemoreze pe oamenii care și-au pierdut viața în accidente rutiere.

De la începutul anului, în Moldova au fost înregistrate 1.862 de accidente rutiere, soldate cu moartea a 185 de oameni și traumatizarea a peste 2.000. Șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Victor Manole, a declarat că numărul accidentelor rutiere este în descreștere față de 2018, când și-au pierdut viața 456 de oameni.

"Siguranta rutieră este constituită din trei emelente: Infrastructura rutieră, parcul de veficule și pe al treilea element este omul. Princiaplele cauze generatoare de accidente grave. Pe primul loc, ca regulă, se situează viteza neadaptată condițiilor rutiere, traversarea incorectă a drumului de către pietoni. Avem și accidente comise în stare de ebrietate. Până la 50 la sută dintre accidente se produc în municipiul Chișinău. Apoi vorbim de raionul Orhei, Telenești", a spus Victor Manole.

La rândul său, șefa Direcției Asistenţă Medicală Primară, Urgentă şi Comunitară din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, a declarat că, de cele mai multe ori, accidentele rutiere se produc din cauză că atât șoferii, cât și pietonii nu respectă regulile circulației rutiere.

În acest an, Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier este marcată cu sloganul ”Viața nu poate fi schimbată asemeni unei piese auto”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).