Marcați
Sute de muniții lângă Taraclia
22.10.2019, 15:29
307 proiectile de artilerie au fost descoperite într-un câmp din apropierea orașului Taraclia. Acestea au fost observate, întâmplător, de un grup de agricultori. La fața locului au fost solicitați geniștii Armatei Naționale, care au constatat că munițiile au calibrul de 76 de milimetri și datează din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

Potrivit Serviciului Geniu din cadrul Brigăzii Nr. 3 Infanterie Monitorizată ”Dacia”, echipa de deminare a fost chemată, sâmbătă, de către oamenii care efectuau lucrări de drenaj în apropierea orașului Taraclia. După încheierea operaţiunii de evacuare a munițiilor, urmează distrugerea lor, în condiții de securitate. Potrivit Ministerului Apărării, în 10 luni ale acestui an, geniștii Armatei Naționale au dezamorsat 7.350 de explozibile în diferite zone ale ţării. Ministerul Apărării atenţionează că în zonele în care există sau se presupune că ar exista muniţii, cetățenii sunt rugaţi să anunțe autorităţile locale. În cazul depistării unor explozibile neidentificate, este categoric interzisă atingerea acestora cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mișcarea lor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).