Marcați
Alegeri fără incidente în Găgăuzia
21.10.2019, 16:32
În autonomia găgăuză, lupta electorală s-a dat pentru 26 primării şi 368 de mandate în consiliile locale. Ziua scrutinului a decurs fără incidente majore. Observatorii independenţi au înregistrat doar câteva cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secţiile de votare sau încercări de a face agitaţie electorală. În două oraşe importante din autonomie, Comrat şi Ceadîr-Lunga, au învins candidaţii Partidului Socialiştilor.

Prezența la urne în Găgăuzia a fost de 45 la sută, adică la scrutin au votat peste 59 de mii de locuitori cu drept de vot.

"La alegerile locale generale, potrivit rezultatelor preliminare pentru autonomia găgăuză, constatăm că scrutinul a avut loc în toate circumscripțiile. Au fost aleşi 21 de primari. Alegerile în consiliile locale, de asemenea, au avut loc. În cinci localităţi, şi anume, Congazcic, Ferapontievca, Cazaclia, Baurci şi Etulia, în două săptămâni, aşa cum prevede Codul Electoral, se va desfăşura turul doi pentru alegerea primarului. Alegerile, în general, s-au desfăşurat organizat. Abateri grave, care să influenţeze rezultatele votului, nu au fost înregistrate", spune Ivan Komur, președintele Consiliului Electoral de Circumscripție Nr. 36.

În capitala autonomiei, municipiul Comrat, a învins primarul în exerciţiu, candidatul PSRM, Serghei Anastasov. Pentru el au votat 94,5 la sută dintre alegători. Imediat după anunţarea primelor rezultate, susţinătotrii lui au sărbătorit victoria în piaţa din centrul oraşului.

"Tuturor locuitorilor Comratului vreau să le mulţumesc pentru încrederea acordată pentru încă patru ani. Cred că această încredere este întărită de acele lucruri pe care noi le-am făcut în oraş. Îi mulțumesc echipei, care a fost alături de mine, îi mulțumesc Partidului Socialiştilor, care, de asemenea, a lucrat umrăr la umăr şi, în clipele grele, este permanent alături. Mizez pe o bună conlucrare şi în continuare cu başcanul Găgăuziei, Comitetul Executiv, Adunarea Populară şi cu noua guvernare a Republicii Moldova" , a declarat Anastasov.

În ziua scrutinului de duminică, în Găgăuzia au fost deschise 68 de secții de votare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).