Marcați
20 de candidaţi pentru procuror general
21.10.2019, 16:24
20 de candidați s-au înregistrat la concursul pentru funcția de procuror general, anunțat de Ministerul Justiției. Viitorul conducător al instituției va fi selectat de o comisie formată de Ministerul Justiţiei, din care fac parte specialiști local şi străini, inclusiv ai societății civile.

Conform condițiilor stabilite de Ministerul Justiției, la concursul de procuror general au putut să se înscrie doar cetățeni ai Republicii Moldova. Candidații trebuie să aibă o experiență de, cel puțin, 10 ani în drept, dintre care, cel puțin, cinci ani în funcția de procuror sau de judecător, sau opt ani în funcția de avocat sau ofițer de urmărire penală. De asemenea, candidații nu trebuie să fie membri de partid sau să fi desfăşurat activităţi în cadrul unei formaţiuni politice. O altă condiţie este ca persoanele înscrise în concurs să nu fi deţinut, în ultimele şase luni, calitatea de membru al Consiliului Superior al Procurorilor. Funcţia de procuror general a devenit vacantă după ce Eduard Harunjen şi-a depus demisia, în data de 11 iulie. Interimatul funcţiei este exercitat acum de Dumitru Robu.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).