Marcați
Protecție socială pentru militari
21.10.2019, 11:56
Noua guvernare trebuie să se axeze pe politici sociale clare, îndreptate spre creșterea bunăstării populației. În caz contrar, țara ar putea să ajungă la alegeri parlamentare anticipate. Avertismentul a fost făcut de președintele Igor Ddon, la adunarea solemnă a Uniunii Ofițerilor, organizată cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființare. Igor Dodon, care este şi comandantul suprem al Armatei Naționale, a menţionat că reformele promovate de Guvern nu ar trebui să afecteze veniturile populaţiei, inclusiv pe cele ale militarilor şi veteranilor.

Șeful statului a menționat că, deși Uniunea Ofițerilor a fost supusă, pe parcursul anilor, mai multor presiuni, iar în 2009 a existat chiar pericolul de a fi desființată, ofițerii au reuşit păstrarea ei.

"Cunoașteți, este o astfel de meserie - a-ți apăra patria. Eu sunt mândru că, acum câțiva ani, voi m-aţi primit în rândurile voastre. Pentru asta, vă mulțumesc, fiindcă, atunci când ai alături astfel de ofițeri, când sunt astfel de apărători ai Patriei, sunt convins că vom obține rezultatele de care suntem demni", a spus el.

Igor Dodon s-a referit şi la situaţia social-politică din ţară. În context, el a menționat că prioritatea Guvernului trebuie să fie creșterea bunăstării cetățenilor

"I-am alungat pe unii. Bine, bravo! I-am alungat, dar ce facem mai departe? Oamenii vor salarii, pensii, drumuri, infrastructură. Militarii nu doresc să le fie anulate unele facilităţi, lucru despre care vorbeşte acum Guvernul. În context, eu vreau să vă promit că nici colegii din Parlament, nici eu personal nu voi susține aceste modificări pe care cineva le vrea prin reformarea pensiilor militarilor şi aşa mai departe. Noi nu susţinem acest lucru. Noi trebuie să readucem unele facilităţi sociale de care au beneficiat militarii, dar nu să luăm, aşa cum vor unii", a decarat președintele.

În cazul în care noua guvernare nu va reuşi să-şi respecte promisiunile electorale, cetăţenii moldoveni nu vor aştepta patru ani şi nu sunt excluse alegeri parlamentare anticipate, a subliniat președintele Igor Dodon.

"Sau noi, majoritatea parlamentară, președintele cu Parlamentul, cu Guvernul, facem ceea ce așteaptă de la noi populaţia, sau noi nu avem nevoie de un asemenea Guvern. Eu spun aşa cum este. La toate întâlnirile mele mi se spune: ”Igor Nicolaevici, puneți-i la punct, puneți-i la lucru, ajunge atâta. Puneți-i la lucru! Iată ce-mi spun mie oamenii. Şi eu ce trebuie să fac? Să stau să mă uit cum ei, cu Harvard-urile lor, în dreapta-n stânga și nu fac nicio... Real, hai să ne uităm. Noi suntem gata să vă susţinem şi în continuare şi aşa mai departe, dar trebuie schimbată integral politica socială", a mai adăugat Igor Dodon.

Șeful statului le-a mulţumit ofiţerilor pentru participarea activă la acţiunile organizate cu ocazia împlinirii a 660 ani de statalitate moldovenească şi 75 de ani de la eliberarea ţării noastre de sub ocupaţia nazistă. Igor Dodon i-a decorat pe mai mulți membrii ai uniunii cu ordinul ”Credinţă Patriei”, iar ofiţerii i-au înmânat un document ce datează din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Președintele Uniunii Ofiţerilor, generalul de brigadă Victor Gaiciuc, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, a menţionat că organizaţia va continua să lucreze pentru întărirea statalităţii, educarea militar-patriotică a tinerilor, dar şi pentru păstrarea păcii în ţară.

"Noi suntem ferm convinși că toți ofițerii Armatei Naționale, trupelor de carabinieri, grăniceri, alte structuri de forță, se vor uni, vor fi nucleul acelor oameni cu demnitate, care își iubesc patria, care doresc să fim un stat independent, liber, democrat, prosper", a spus Victor Gaiciuc.

Uniunea Ofiţerilor din Republica Moldova a fost înregistrată în luna octombrie a anului 1999 şi are peste 15 mii de membri.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).