Marcați
Complex sportiv modern în unul dintre cele mai mari sate din Moldova
21.10.2019, 11:37
Un complex sportiv multifuncțional a fost inaugurat, zilele trecute, în satul Talmaza din raionul Ştefan Vodă. Proiectul face parte din Programul național de reabilitare a infrastructurii sportive, inițiat în toamna anului 2017 sub patronajul președintelui Igor Dodon şi prevede construcția terenurilor de sport în 300 de localități. La ceremonia de inaugurare a complexului din Talmaza a participat şi Igor Dodon. Şeful statului a oferit echipament sportiv pentru gimnaziul din localitate, iar o familie cu mulţi copii a primit în dar o camionetă.

Complexul sportiv din satul Talmaza este format dintr-un teren multifuncţional de fotbal, volei, baschet, tenis, precum și de un teren pentru fitness, un teren de joacă şi zonă de odihnă pentru adulți.

Parascovia Barcari este angajată a Gimnaziului ”Anatolie Sârghi” de 27 de ani. Profesoara de educație fizică recunoaște că noul teren multifuncțional este o oportunitate excelentă pentru tineri de a practica sportul în condiții moderne.

La ceremonia de inaugurare a noului complex sportiv a participat și președintele țării. Igor Dodon a declarat că, pe parcursul mandatului său, a încercat să ajute, prioritar, localitățile din provincie.

"Dacă n-o să păstrăm satele noastre moldovenești, Moldova o să dispară. Anume în sate trebuie să investim, în drumuri. În sate trebuie să investim în școli, în apă, în canalizare, în centre medicale, în terenuri sportive. De aceea, eu mi-am propus ca scop, pe parcursul mandatului de președinte, să merg în mai multe sate și să investim anume aici, în satul moldovenesc", a spus Igor Dodon.

În timpul ultimei sale vizite în satul Talmaza, care a avut loc în luna august, președintele a vizitat familia Țâganaș. Principala îndeletnicire în această familie, în care cresc nouă copii, este agricultura. Pentru o activitate eficientă, soții Țâgănaș aveau nevoie de tehnică agricolă specială. Iată că, după aproape duoă luni, Igor Dodon le-a înmânat cheile de la o camionetă cu remorcă.

Capul familiei, Vitalie Țâgănaș, a declarat că asta va ajuta familia să-și dezvolte afacerea și să faciliteze vânzarea producției agricole.

Satul Talmaza este unul dintre cela mai mari din țară. În cele două gimnazii din localitate își fac studiile 300 de copii.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).