Marcați
Au votat la urna mobilă
20.10.2019, 17:33
Locuitorii Capitalei, care nu s-au putut deplasa astăzi la secțiile de votare, au putut solicita urna mobilă la domiciliu. În special, este vorba de oameni în etate sau cei care nu se pot deplasa, din cauza problemor de sănătate.

Vicepreședintele Secției de votare numărul 102, Liliana Plăcintă, a declarat că exercițiul de votare este supravegheat de membrii comisiei, observatori și un reprezentant al poliției.

"Sunt șase solicitări la domiciliu. Înainte de colectarea votului oamenii trebuie să prezinte certificat despre starea sănătății și să îndeplinească o cerere pentru ca să solicite la domiciliu votul", a menționat Plăcintă.

Potrivit Codului Electoral, cererile privind votarea la urna mobilă pot fi depuse, cel mai devreme, cu două săptămâni înainte de ziua votării şi, cel târziu, până la ora 15:00 în ziua scrutinului, cu prezentarea certificatului medical.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).