Marcați
Buletine provizorii pentru alegători
20.10.2019, 17:28
Peste 1.350 de buletine de identitate provizorii au fost eliberate astăzi, gratuit, de către cele 46 de centre ale Agenției Servicii Publice din toată țara. De asemenea, 1.050 de oameni și-au putut ridica buletinele de identitate pentru care au depus cereri anterior. Actul provizoriu este valabil timp de un an și poate fi folosit și într-un eventual tur doi al alegerilor locale sau alte scrutine.

Eliberarea actelor de identitate provizorii este o procedură folosită la fiecare scrutin electoral din țara noastră pentru a încuraja participarea la vot, susține directorul interimar al Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu.

"Este o tradiție ca ASP să contribuie la buna desfășurare a alegerilor prin asigurarea dreptului cetățenilor să-și exercite dreptul de vot. Noi facem asta periodic, cifrele pe care le avem la această oră, în principiu, confirmă aceeași dinamică ca în anii precedenți", a spus Mircea Eșanu.

Cei care nu au reușit să voteze, pentru că nu dețin buletin de identitate sau perioada de valabilitate a documentului a expirat, îl pot primi gratuit, până la ora 21:00.

"ASP va lucra până la ora 21:00 și, acest serviciu de eliberare a buletinelor provizorii de identitate nu durează mai mult de 15 minute de la intrarea pe ușa centrului multifuncțional" , a mai adăugat Eșanu.

Cât privește obținerea vizei de reședință, Agenția Servicii Publice a sistat prestarea acestui serviciu în ziua scrutinului, pentru a evita înregistrarea organizată a alegătorilor într-o anumită localitate.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).