Marcați
Locuitorii Comratului aleg din cel mai mare număr de candidați pentru funcția de consilier municipal
20.10.2019, 14:50
Procesul electoral se desfășoară în regim normal și în Găgăuzia. Locuitorii regiunii trebuie să aleagă 26 de primari și 368 de consilieri locali. Potrivit reprezentanților structurilor electorale, votarea decurge fără incidente.

În autonomia găgăuză, primii s-au prezentat la secțiile de votare oamenii în etate. În acest an, din cauza numărului mare al candidaților pentru postul de consilier local, buletinul de vot pentru locuitorii municipiului Comrat este cel mai mare din țară și are forma unei broșuri. Oamenii speră că după aceste alegeri, localitatea se va dezvolta dinamic.

De dimineață, dreptul la vot și l-a exercitat bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah. Ea a menționat că actuala campanie electorală s-a desfășurat mai calm, în comparație cu cele de până acum.

"Noi am lucrat destul de activ în acești pastru ani în Găgăuzia și în fiecare sat au avut loc schimbări serioase. Și orașul meu natal nu a fost o excepție în acest caz - orașul s-a schimbat, a devenit mai frumos, mai confortabil pentru locuitorii autonomiei noastre și desigur că eu am votat pentru ca toate schimbările pozitive să continue la noi în Găgăuzia" , a declarat Irina Vlah.

Procesul de votare în Găgăuzia este monitorizat de peste 100 de observatori independenți, precum și de către observatorii din partea formațiunilor politice și candidaților independenți.

În total, în listele electorale din Găgăuzia au fost incluși 130 de mii de alegători.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).