Marcați
Oraşul are nevoie de un gospodar
20.10.2019, 13:45
Chișinăul are nevoie de un primar gospodar, pentru care să fie prioritară soluționarea problemelor locuitorilor, și nu folosirea fotoliului de primar pe post de trambulină electorală. Declaraţia a fost făcută de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Ea a subliniat că locuitorii Capitalei trebuie să conştientizeze clar importanţa alegerilor locale şi să voteze aşa, încât primarul general să fie ales din primul tur, pentru a economisi în acest mod banii din buget.

Una dintre primele persoane care s-a prezentat la una dintre secțiile de votare din sectorul Râşcani al Capitalei a fost şi președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Ea a fost însoţită de soţ. Zinaida Greceanîi și-a exprimat speranţa că locuitorii Capitalei nu vor călca repetat pe aceeaşi greblă şi îşi vor da votul pentru un gospodar adevărat.

"Așteptăm să avem un gospodar, care nu o să vrea să utilizeze Primăria, postul de primar general ca tramplină politică, pentru a avansa mai departe în politică. Așteptăm un primar general, care să aibă grijă să fie confortabil în Chișinău și eu cred că asta și-o dorește fiecare cetățean al municipiului Chișinău absolut separat. În inima sa, speră anume la lucrul acesta, iar noi trebuie să facem alegerea, așa încât fiecare să ne simțim confortabil. Nu pe urmă să ne punem întrebarea, eu de fiecare dată zic: ”De unde s-a luat și acesta pe capul nostru”? Noi îl alegem", a spus Zinaida Greceanîi.

Zinaida Greceanîi a mai spus că, în campania electorală, alegătorii au avut posibilitatea să vadă adevărata față a candidaților și s-a arătat convinsă că primarul va fi ales din primul tur.

"Eu cred că, astăzi, vom alege primarul general al Chișinăului din primul tur, care va soluționa problemele orașului. Noi am avut diferiți concurenți în această campanie, inclusiv la Chișinău. Unii s-au preocupat de problemele reale ale locuitorilor Capitalei. Alții s-au ocupat însă de tot ce vrei, doar ca să mai poată atrage atenția asupra lor. Oamenii noștri sunt înțelepți și vor face o alegere corectă și eu gândesc că noi deja avem un primar din primul tur. Succes tuturor!" , a mai adăugat președintele Parlamentului.

Zinaida Greceanîi a conchis că viitorul primar nu trebuie să uite de suburbii - care sunt parte indispensabilă a municipalității.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).