Marcați
Creşte numărul persoanelor traficate
18.10.2019, 19:36
Traficul de ființe umane rămâne o problemă gravă pentru ţara noastră. Statisticile indică o creștere, în ultimii ani, a numărului victimelor acestui fenomen. Principala capcană în care cad moldovenii sunt promisiunile privind un loc de muncă bine plătit peste hotare. Pentru a stăvili această tendință, pentru al optulea an consecutiv este organizată săptămâna de informare privind riscurile traficului de ființe umane. Startul campaniei a fost data astăzi, când este marcată Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Ființe Umane. Totuși, potrivit partenerilor externi, rezultate concrete au fost înregistrate doar în acest an, grație implicării active a noii guvernări în această luptă.

Pe parcursul anului trecut, 305 de moldoveni au fost traficaţi, față de 201 în 2017. De foarte multe ori, victimele traficului de ființe umane nu ştiu la cine să apeleze în astfel de situații.

Una dintre priorităţile autorităţilor este urgentarea procedurilor de repatriere a persoanelor traficate. Potrivit ministrului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Ala Nemerenco, pentru a reduce acest fenomen, este necesară asigurarea populației cu locuri de muncă bine plătite.

Utilizarea de către traficanți a tehnologiilor informaţionale împiedică lupta împotriva traficanţilor de carne vie, spun reprezentanții instituțiilor de drept.

Experţii internaţionali salută implicarea autorităţilor în combaterea traficului de fiinţe umane şi speră la o aprofundare a colaborării în acest sens.

În cadrul săptămânii de informare privind lupta împotriva traficului de ființe umane vor fi organizate mese rotunde, dezbateri publice, dar şi expoziții tematice. În context, autorităţile îi îndeamnă pe cetăţenii să denunțe cazurile de trafic de fiinţe umane la linia fierbinte 0-800-77-777 sau 022-23-33-09.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).