Marcați
Ion Ceban: În patru ani, vom soluționa toate problemele municipiului Chișinău
18.10.2019, 17:40
Candidatul PSRM pentru funcția de primar general al Capitalei, Ion Ceban, a prezentat astăzi bilanțul campaniei electorale. El susține că a fost singurul concurent, care a propus soluții reale pentru toate problemele, și a prezentat concepții de dezvoltare a municipiului, elaborate împreună cu specialiști din toate domeniile. Socialistul își propune ca, în următorii patru ani, să soluționeze trei probleme fundamentale. Este vorba despre exodul populației, economia subdezvoltată și necompetitivă, precum și dezbinarea socială.

Programul de administrare a municipiului Chișinău, prezentat de candidatul socialiștilor, are la bază cinci documente strategice, care vor sistematiza dezvoltarea municipiului, și cinci programe prioritare. Este vorba despre concepția de dezvoltare durabilă a municipiului Chișinău, planul urbanistic general, planul de mobilitate urbană durabilă, harta investițională și conceptul de reabilitare a zonei istorice.

"Toate problemele și soluțiile care pot fi, atât pe termen scurt, cât și termen lung, în toate absolut domeniile care pot fi vitale pentru municipalitate, de la transporturi până la drumuri, de la grădinițele de copii, până la instituțiile medicale de la școli, până la gospodărie locativă, fondul locativ. Știm cum să rezolvăm problemele care astăzi sunt pe ordinea de zi și fiecare cetățean le raportează. În scurt timp, vom pune în aplicare absolut toate lucrurile despre care am vorbit în această campanie", a declarat Ion Ceban.

Ion Ceban susține că actuala campanie electorală a fost complicată, deoarece a fost atacat de către toți oponenții. El a ales însă concentrarea asupra întâlnirilor cu oamenii, în care au fost discutat problemele și soluțiile pentru municipiu. Ceban i-a îndemnat pe alegători să participe activ la scrutin și să voteze conștient.

"Vă chem pe data de 20 octombrie la vot, să nu avem turul doi. Este posibil. Putem economisi acești opt milionae de lei și construi unele dintre proiecte pe care le-am urmărit, fie stadione, fie parcuri, fie grădinițe de copii, fie să majorăm asistența pentru cei nevoiași", a mai adăugat candidatul.

Printre prioritățile lui Ion Ceban mai sunt reabilitarea străzilor și trecerilor subterane, construirea unei centuri de 62 de kilometri, care să conecteze 13 localități din municipiu, amenajarea a 4.000 de parcări noi în fiecare an, izolarea termică a blocurilor, crearea cantinelor sociale în fiecare sector și suburbii, modernizarea și renovarea a 80 de grădinițe, dar și construcția altor 20.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).