Marcați
A fost inaugurat scuarul din fața Clubului sportiv de dans ”Codreanca”
18.10.2019, 16:47
Un scuar cu bănci și teren de joacă a fost amenajat în fața sediului Clubului sportiv de dans ”Codreanca”. Proiectul este rezultatul eforturilor depuse de către membrilor clubului și consilierii socialiști, care au luptat, timp de patru ani, pentru păstrarea terenului. Pământul a fost dat în arendă unei companii de construcții, care planifica să construiască acolo un bloc locativ cu 15 etaje.

În toamna anului 2015, în jurul terenului aflat în fața Clubului sportiv de dans ”Codreanca” s-a iscat un scandal între firma de construcții și membrii clubului. Antreprenorul a defrișat copacii de pe terenul de 14 ari și a săpat groapa de fundație, pentru a iniția construcția. Revoltați de acțiunile acestuia, dansatorii au organizat mai multe acțiuni de protest, iar în apărarea lor au sărit deputații și consilierii socialiști. Aceștia din urmă au demontat gardul de protecție, pentru a zădărnici lucrările și a păstra terenul.

"Este una din construcțiile pe care le-am blocat dar vreau să vă spun că eroii zilei au fost totuși copiii. Noi am avut foarte multe dispute, multe instanțe de judecată, inclusiv intervenții la nivel teritorial dar cel mai mult a sensibilizat opinia publică anume copii când au blocat strada și a fost cu eform comun posibil să avem ceea ce avem la momentul de față. Nu costrucții - da unui scuar!" a spus Ion Cedan, candidatul PSRM pentru funcția de primar al Capitalei.

Anul trecut, membrii clubului ”Codreanca” au elaborat un proiect de amenajare a scuarului. După ce au colectat peste 1.000 de semnături, au obținut 300 de mii de lei din bugetul municipal, prin programul ”bugetul civil”, cu ajutorul cărora au implementat proiectul.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).