Marcați
Îndemnul poliției în ajunul alegerilor
18.10.2019, 15:38
Forțele de ordine vor ține cont de abaterile comise la alegerile parlamentare din februarie, pentru a nu admite repetarea lor în timpul scrutinului de duminică. Anunțul a fost făcut de către adjunctul șefului Direcției Ordine Publică a Inspectoratului General al Poliției, Veaceslav Balan. El a precizat că în ziua alegerilor vor fi mobilizați aproape 4.800 de angajați ai poliției și 5.000 de angajați ai instituțiilor în care vor fi amplasate secțiile de votare. Poliția a făcut și o serie de recomandări pentru alegători, în contextul scrutinului.

Potrivit datelor Inspectoratului General al Poliţiei, pe parcursul campaniei electorale au fost organizate peste 500 de întâlniri ale candidaţilor cu alegătorii, la care au participat aproape 46 de mii de oameni. În această perioadă, poliţiştii au înregistrat 55 de abateri. Dintre acestea, nouă cazuri se referă la instalarea neautorizată a afișajului electoral. În șase cazuri au fost încălcate regulile privind organizarea întâlnirilor, iar în alte șase cazuri au fost utilizate resursele administrative. De asemenea, poliția a înregistrat cinci cazuri de deteriorare a afişajului electoral şi un caz de sustragere a unui panou electoral. Un proces penal a fost inițiat pentru tentativă de corupere a alegătorilor.

Inspectoratul General al Poliţiei a anunţat că, în ziua alegerilor, va monitoriza mai atent cazurile de transportare organizată a alegătorilor din regiunea transnistreană.

Reprezentanții poliției au amintit și de regulile pe care trebuie să le respecte alegătorii nu doar în ziua scrutinului, ci și mâine, când va fi ziua tăcerii.

La alegerile locale din 20 octombrie vor fi deschise 1.969 de secții de votare în țară, inclusiv 25 pentru locuitorii regiunii transnistrene. În același timp, 85 de secții vor fi deschise peste hotare.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).