Marcați
Igor Dodon a vizitat satul său natal, Sadova
18.10.2019, 11:51
Președintele țării a vizitat ieri localitatea de baștină, satul Sadova, raionul Călărași. Igor Dodon a intrat în ospeție la grădiniță, unde le-a oferit copiilor daruri din partea Fundației de Binefacere ”Din Suflet” a primei doamne a țării. De asemenea, în centrul satului a fost inaugurat un teren de joacă. Igor Dodon a avut o întâlnire și cu sătenii. Oamenii și-au expus problemele, iar șeful statului le-a dat asigurări că va depune eforturi pentru a-i ajuta și pentru a sprijini dezvoltarea satului.

Cei aproximativ 95 de copii de la grădinița din Sadova au posibilitatea să petreacă frumos timpul în curtea instituției, unde a fost amenajat un teren de joacă. Anterior, cu sprijinul Fundației ”Din Suflet” a primei doamne a țării, grădinița a fost dotată cu mobilier. Igor Dodon spune că îi face plăcere să vină cu daruri la grădinița pe care a frecventat-o, acum aproape 40 de ani.

"37 de ani în urmă, 36, 38, eu am plecat de aici, de la grădiniță. A trecut mult timp. Puțin m-am schimbat în acești 38 de ani, dar tot timpul mă strădui, atunci când mă întorc acasă, și mă întorc destul de des, să vin cu suport, ceea ce este necesar. De aceea, copilași, acuși vă apropiați și vă luați cadourile. Pe care le doriți, pe acelea le luați. În afară de această, dacă vă mai trebuie câteva terenuri de joacă, noi, cel puțin, unul îl facem, până la Anul Nou, și unul îl facem la primăvară", a spus șeful statului.

Grădinița a beneficiat și de un lot de jucării, cărți și obiecte pentru amenajarea unei săli des studii, a precizat directoarea Zinaida Postoroncă.

"Ceea ce s-a donat astăzi este un suport pentru noi, anume pentru procesul didactic, pentru că vom dota și vom realiza un cabinet metodic. Evident că tot ce este venit pentru copii, este bine-venit, este salutabil lucrul acesta, mai ales că sperăm noi că vom mai crește generații de politicieni, de aici, de la noi, de la Sadova", a specificat ea.

Ulterior, Igor Dodon a mers în centrul satului, unde a fost amenajat un nou teren de joacă. A fost posibil după ce un grup de inițiativă a realizat un proiect de amenajare a parcului din sat.

Cei mai încântați de noua atracție sunt copiii. Până acum, ei nu au avut un teren cu tobogane și balansoare.

Tot în centrul satului, în fața casei de cultură, Igor Dodon a avut o întrunire cu localnicii. Consătenii președintelui și-au spus păsul și au solicitat sprijin pentru soluționarea problemelor. La rândul său, Igor Dodon a menționat că, așa cum a contribuit anterior la reparația drumului din centrul satului, la iluminarea străzilor, gazificare, renovarea unor obiecte de menire socială, și de acum încolo va acorda sprijinul necesar.

"Sincer să vă spun, sunt mândru că sunt originar din satul Sadova, raionul Călărași, și, cum a spus Petru Mihailovici, avem trei deputați, avem președinte, dar trebuie să facem mai mult pentru sat. Doar în stimă față de sat, eu voi face tot posibilul să acord suport satului. Puteți fi siguri că, de azi înainte, orice rugăminte, care va veni din partea voastră, din partea conducerii satului față de președinte, eu o să vă ajut. Astăzi, în sat, iată, m-au rugat aceste fete, cum se numește la voi, grupul de femei în acțiune, am convenit deja că lângă terenul cela de joacă pe care noi l-am organizat, alături o să facem ceva pentru tineret", a declarat Igor Dodon.

În final, în cadrul acțiunilor dedicate Anului Familiei, șeful statului a felicitat, tradițional, două familii cu mulți copii. El le-a urat curaj, sănătate și multe bucurii. Este vorba de soții Anghel și soții Guțu, care au câte patru copii.

Igor Dodon a felicitat și un cuplu longeviv de la Sadova. Este vorba despre soții Vasile și Iadviga Dogot, care sunt împreună de 65 de ani. Șeful statului susține că grija față de familie și copii este o prioritate pentru instituția prezidențială.

NTV Moldova


menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).