Marcați
Președintele Igor Dodon a modernizat sala de computere din școala din satul natal Sadova
17.10.2019, 19:51
O sală nouă de informatică a fost amenajată la Școala din satul Sadova, raionul Călăraşi. Pe lângă computerele noi, clasa este dotată cu un proiector, care va permite desfășurarea orelor de clasă în regim interactiv. Îmbunătățirea condițiilor de studii a fost posibilă grație sprijinului oferit de președintele Igor Dodon, care este originar din localitate.

Profesorii, dar şi cei 120 de elevi ai gimnaziului s-au bucurat de surpriza pe care le-a făcut-o șeful statului. Directoarea gimnaziului, Liliana Vasiliev, a menţionat că noua sală de computere le va permite copiilor să descopere mai bine posibilitățile oferite de tehnologiile informaționale.

"Suntem în veacul 21 şi astăzi este analfabet nu cel care nu ştie să scrie şi să citească, dar cel care nu ştie să utilizeze tehnica de calcul. Mai mult nu ne paşte acest pericol, suntem pregăziţi, avem dotări bune a sălii de calculatoare. Şi vreau să vă mulţumesc foarte mult că ne-aţi adus aşa emoţie. Pentru noi foarte mult contează că sunt oameni care au grijă de noi şi pentru care noi avem valoare", a specificat Liliana Vasiliev.

La rândul său, profesorul de informatică a declarat că noile computere îi vor permite să transforme orele de studiu într-o adevărată atracţie pentru copii.

Şi elevii au recunoscut că, în sfârşit, orele de informatică vor fi interesante şi nu se vor limita doar la teorie.

Сopiii din Sadova i-au mulţumit preşedintelui pentru acest gest prin cântece şi dansuri.

Elevii nu au ratat ocazia să facă şi o fotografie de grup cu preşedintele Igor Dodon. La rândul său, şeful statului le-a promis că, de fiecare dată când va avea posibilitate, va reveni şi va ajuta satul natal.

"Eu, sincer, cu o deosebită plăcere astăzi am venit la Sadova. Toţi ştiţi că eu de aici m-am pornit, aici, de fapt, a fost pusă temelia ca să obţin ceea ce am obţinut pe parcursul carierei mele profesionale. Aici a fost mama mea profesoară. Eu atunci când pot să ajut cu ceva satul natal, şcoala natală, tot timpul o fac", a menționat Igor Dodon.

Președintele Igor Dodon le-a promis profesorilor şi elevilor că va găsi resursele necesare pentru a-i ajuta şi de acum încolo, inclusiv pentru a schimba ferestrele vechi ale gimnaziului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).