Marcați
Elevii și studenții s-au mobilizat într-o campanie de salubrizare a râului Bâc
17.10.2019, 19:32
Un eveniment de amploare a fost organizat astăzi în albia râului Bâc. Tineretul s-a mobilizat, pentru a salubriza malurile, în perimetrul a două străzi. Participanții la acțiune s-au înarmat cu mănuși, saci și au lucrat intens timp de patru ore. Inițiativa a venit din partea membrilor Uniunii Naționale a Studenților și Tineretului din Moldova, care au beneficiat de sprijinul Primăriei municipiului Chișinău.

Reprezentanții primăriei speră să mobilizeze sute de oameni, care vor colecta deșeurile de pe malul râului Bâc. Acțiunea se va desfășura în perimetrul străzilor Ismail și Lunca Bâcului.

"Acțiunea planificată pentru ziua de astăzi este o parte din Campania de salubrizare de toamnă la inițiativa Uniunii Tinerilor și Studenților din Moldova. Vor fi prezenți astăzi circa 900 de persoane, numai elevi și studenți. Ce se cere de la noi ca să facem: unu - să curățim malurile de gunoiul menager, de gunoiul vegetal și de deșeurile din plastic. Sunt implicați suplimentar și Apă Canal-Chișinău, deci vom examina acele țevi care vin de la agenții economici și diversează apele uzate în albia râului bâc", a specificat Tudor Gîrbu, consilier al primarului general interimar al municipiul Chişinău.

Președintele Uniunii Naționale a Studenților și Tineretului din Moldova, Eugen Balan, a declarat că astfel de acțiuni au inclusiv menirea de a sensibiliza opinia publică privind necesitatea protejării râurilor din Republica Moldova.

"Noi iubim municipiul nostru Chișinău, patria noastră mică și în fiecare an probabil din anul 2007, al 12-lea an consecutiv e o tradiție de ziua orașului, deci noi facem acest gest frumos. Îmi pare bine că de data aceasta ca și anii precedenți s-au alăturat școlile profesionale, centrele de excelență, universități, câteva licee din municipiul Chișinău. Elevii nu a fost greu să-i convingem fiindcă îmi pare foarte bine că mai avem și patrioți în municipiul Chișinău", a declarat Eugen Balan.

Tinerii spun că este important ca fiecare locuitor al Capitalei să conștientizeze importanța menținerii curățeniei în oraș.

Alături de studenți și elevi, la acțiune au participat reprezentanții Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare, Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi și ai preturilor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).