Marcați
Ion Ceban promite modernizarea grădinițelor din Chișinău și suburbii
17.10.2019, 18:15
Modernizarea și reparația a 80 de grădinițe din Chișinău și suburbii, dar și construirea altor 20. Acestea sunt câteva dintre prioritățile candidatului PSRM pentru funcția de primar general al Capitalei, Ion Ceban. De asemenea, el își propune ca, în următorii patru ani, să deschidă 100 de grupe noi și să creeze grupe de creșă cu program prelungit.

Candidatul PSRM pentru funcția de primar general al Capitalei, Ion Ceban, a declarat că în Chișinău sunt 159 de grădinițe, iar majoritatea necesită lucrări de renovare și modernizare. El susține că, în anii de independență, au fost lichidate 83 de grădinițe, iar înscrierea la instituțiile preșcolare a devenit o problemă pentru locuitorii municipiului. În acest sens, Ceban își propune să perfecționeze sistemul de înregistrare online în grădinițe.

"De patru ani de zile vorbim, e mai bine acum, dar este loc de mult mai bine. Și trebuie să fie conform locului de trai, trebuie să avem acces pentru toată lumea. Prioritatea mea ar fi construirea a 80 de grădinițe capital, dotarea cu terenuri de joacă, echipamente sportive. Asta facem în unele cazuri, deja, inclusiv în suburbii, ca să știți să avem zeci de terenuri instalate și oamenii se bucură de lucruri firești", a menționat Ion Ceban.

Ion Ceban a mai declarat că-și propune să verifice cum sunt gestionate cele peste 760 de milioane de lei, alocate anual pentru întreținerea instituțiilor de educație timpurie, dar și să asigure alimentarea calitativă a copiilor.

"Avem mari probleme, îmcepând de la prețuri, pentru procurarea diferitor loturi de alimente și finalizând cu calitatea acestora. Până la momentul de față, îmi pare rău că nimeni nu răspunde penal pentru otrăvirea copiilor din grădinițe de copii. Iar unii dintre cei care prestau astfel de servici, în continuare mai prestează. Eu nu voi admite astfel de lucruri. Toate lucrurile, începând de la intervenția municipalității, atât la nivel de oraș, cât și la nivel de suburbii, parteneriatele privat-publice, reîntoarcerea și construcțiile de gradinițe noi vor fi un obiectiv prioritar pentru noi", a mai adăugat Ion Ceban.

Candidatul socialiștilor a amintit că, în prezent, are loc reconstrucția și repararea altor șapte instituții pentru care consiliul municipal a alocat bani, anul trecut, iar unele deja au fost date în folosință.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).