Marcați
Parlamentul și Guvernul sprijină inițiativele șefului statului privind sporirea gradului de protecție socială a populației
17.10.2019, 14:52
Inițiativele președintelui țării, Igor Dodon, de sporire a protecției sociale a populației au găsit sprijin atât din partea Parlamentului, cât şi Guvernului. Executivul elaborează proiectul bugetului de stat pentru anul viitor, în care vor fi prevăzute fonduri pentru majorarea alocațiilor sociale, pensiilor, dar şi ajutoare pentru persoanele cu venituri mici. Anunuțul a fost făcut de către consilierul prezidenţial Ion Chicu.

Potrivit consilierului șefului statului, deja au fost avizate favorabil de către comisiile parlamentare şi urmează a fi votate în ședința Parlamentului mai multe inițiative de ordin social.

”Proiectul de indexare a pensiilor de două ori pe an, proiectul de lege prin care se extinde cu aproape 50 de mii numărul potențialilor beneficiari ai ajutorului acordat de stat pentru perioada rece a anului, majorarea cuantumului acestui ajutor de la 350 de lei până la 500 de lei pe lună va însemna un suport financiar mai consistent, în cea mai dificilă perioadă a anului, pentru un număr de aproximativ 200 de mii de cetățeni”, menționează Ion Chicu.

El a amintit că în Parlament a mai fost depus un proiect de lege privind garantarea de către stat a unui termen de cinci ani pentru plata pensiei după decesul beneficiarului. De asemenea, este supus consultărilor proiectul de lege elaborat de președintele Igor Dodon, care prevede revizuirea cuantumului pensiei de urmaș. Noul document va asigura un grad mai înalt de protecție pentru copiii care și-au pierdut întreținătorul.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).