Marcați
Astăzi este marcată Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei
17.10.2019, 14:49
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a făcut astăzi o declarație la începutul ședinței Parlamentului, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eradicarea Sărăciei. Ea a subliniat că, pentru Republica Moldova, combaterea acestui fenomen este o prioritate. În context, Greceanîi le-a solicitat tuturor structurilor de stat să se implice activ în acest proces.

Zinaida Greceanîi a remarcat că eradicarea sărăciei în toate formele și dimensiunile sale rămâne una dintre cele mai mari provocări pentru toate societățile.

"Vreau să vă atrag atenția că, pe data de 17 octombrie, este Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei. Prin rezoluția adoptată la 22 decembrie 1992, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a declarat 17 octombrie ca zi internațională pentru eradicarea sărăciei. Eradicarea sărăciei, în toate formele și dimensiunile sale, rămâne una dintre cele mai mari provocări pentru toate societățile, inclusiv pentru Republica Moldova. Este necesar să ne angajăm cu toții și să găsim noi soluții cu implicarea tuturor actorilor din sistem pentru inițierea și dezvoltarea de măsuri concrete pentru combaterea sărăciei în țara noastră. Este o problemă foarte și foarte actuală", a declarat Zinaida Greceanîi.

Genericul din 2019 al Zilei Internaționale pentru Eradicarea Sărăciei este ”Acționând împreună, pentru a împuternici copiii, familiile şi comunităţile lor, pentru a pune capăt sărăciei”.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).