Marcați
Ion Ceban promite cantine sociale moderne în fiecare sector al Capitalei și în suburbii
16.10.2019, 19:58
Cantine sociale moderne în fiecare sector al Capitalei și în suburbii. Asta își propune să creeze, în cei patru ani de mandat, candidatul PSRM pentru funcția de primar general al Capitalei, Ion Ceban. El a precizat că, pentru construcția acestora, vor fi încheiate parteneriate externe, dar şi public-private locale, ceea ce va permite ca toțí nevoiașii să beneficieze gratuit de servicii de alimentare.

Ion Ceban a declarat că, deși în Capitală sunt mii de nevoiași, nu există nicio cantină socială înființată de administrația publică locală. În context, Ceban a amintit că, la inițiativa fracțiunii pe care a condus-o în ultimii patru ani în CMC, alocația zilnică pentru fiecare beneficiar a fost majorată până la 28 de lei. De asemenea, a fost majorat de la 700 la 1.200 de oameni numărul beneficiarilor.

"Este regretabil că statul, pe de o parte, dar și municipalitatea, încă nu pot asigura un nivel foarte bun a persoanelor nevoiașe și programe foarte bune. Ne pare foarte rău că există, astăzi, oameni care nu-și pot permite minimul necesar, atât din punct de vedere a alimentației, îmbrăcăminte, achitarea serviciilor comunale. În ultimii patru ani de zile în Consiliu, am creat, am implementat multe programe, dar încă nu acoperim pe departe cele necesare. Am luptat întotdeauna pentru astfel de programe ca să fim cât mai aproape de fiecare cetățean", a menționat Ion Ceban.

Pentru a extinde serviciul de alimentare a persoanelor nevoiașe, Ion Ceban își propune încă o dublare a alocației zilnice pentru prânzul nevoiașilor. Proiectul prevede și triplarea numărului beneficiarilor de prânzuri gratuite.

"Ne propunem ca acest număr de persoane să fie crescut substanțial în perioada următoare. Avem o viziune foarte clară asupra acestui proiect și program. Mai mult decât atât, vrem să extindem parteneriatul. Vrem ca aceste cantine să fie create cu suportul municipalității, nu doar agenții privați să participe și să vedem și modalitățile de parteneriat public în acest sens, atât la nivel de oraș, cât și la nivel de suburbii. An de an va crește și numărul beneficiarilor și sumele alocate, dar și numărul de cantine sociale", a spus el.

În Chișinău, prânzuri gratuite la cantinele sociale sunt oferite de către cinci agenți economici.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).