Marcați
Impresii după Festivalul ”Dobrovidenie”
16.10.2019, 19:40
Ansamblul de dansuri populare ”Joc” a revenit de la Festivalul Internațional Folcloric ”Dobrovidenie’’, care s-a desfășurat, în perioada 9-10 octombrie, în orașul Sankt Petersburg. Ei au mers astăzi în vizită la președintele țării, Igor Dodon, pentru a-i mulțumi pentru sprijinul pe care l-a acordat colectivului. Dansatorii spun că au fost impresionați de buna organizare a evenimentului și de furmusețea orașului, în care au revenit după o pauză de mai bine de 30 de ani.

Reprezentanții ansamblului ”Joc” spun că sprijinul din partea președintelui Igor Dodon contribuie la edificarea și promovarea patrimoniului cultural-artistic al țării.

"Acest prestigios festival din inima culturală a Rusiei, Sankt Petersburg, acolo unde ne-am întâlnit cu foarte mulți colegi de meserie, colective extraordinare, este, de fapt, o platformă de lansare pentru ”JOC”, de relansare în spațiul internațional și o platformă de vizibilitate.Zilele astea neam simțit eroi, mulțumesc foarte mult, și cu ocazia asta, dina partea Baletului Național ”JOC”, dau citire să audă și colegii. Diplomă de excelență se acordă excelenței sale, domnului Igor Dodon, președintele Republicii Moldova", a declarat Aliona Strîmbeanu, director general al Ansamblului de Dansuri Populare ”JOC”.

La rândul său, șeful statului le-a mulțumit dansatorilor pentru evoluția excelentă la Sankt Petersburg, unde stârnit ropote de aplauze. El i-a asigurat de susținere plenară și pe viitor, inclusiv pentru participarea la alte turnee naționale și internaționale.

"Eu vreau, în primul rând, să vă spun că acesta este doar primul pas. Dacă am reușit undeva să aprind licoarea de motivare pentru fiecare dintre voi, să rămâneți în colectiv, eu știu că nu este simplu, noi am discutat și atunci când am fost la voi, dar credeți-mă că o să simțiți în continuare, suportul din partea Președinției, din partea mea personală. Noi avem câteva idei pentru perioada imediat următoare, eu i-am spus conducerii dumneavoastră că am găsit sponsori pentru a vă procura un autocar modern de care aveți nevoie pentru a merge în turnee", a spus Igor Dodon.

După ce au făcut o excursie prin sediul Președinției, artiștii șiau împărtășit emoțiile pe care le-au avut la Festivalul de la Sankt Petersburg.

Timp de 74 de ani de la înființare, Ansamblul de dansuri populare ”Joc” a participat la numeroase concerte și festivaluri naționale și internaționale din peste 70 de țări, fiind distins cu medalii, premii şi diplome. Colectivul are 110 angajați.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).