Marcați
În mai multe suburbii ale Chișinăului vor fi inaugurate linii de troleibuz
16.10.2019, 16:28
În capitală este testat un nou lot de troleibuze fără fir de generație nouă. Unul dintre acestea a circulat astăzi pe linia Chişinău-Codru. Specialiștii Regiei Transport Electric urmează să stabilească traseul exact al celor cinci troleibuze noi. Ei vor ține cont de consumul de electricitate, de fluxul de călători, dar şi de condițiile meteo. Locuitorii suburbiilor spun că abia așteaptă lansarea noii linii, care le va facilita deplasarea spre Chişinău.

Conform planului, troleibuzele vor circula de pe strada Costiujeni spre oraşul Codru, până pe strada Valea Apelor, unde nu ajunge acum transportul public. În timpul testărilor, urmează să fie stabilite şi locurile pentru staționări.

Noua linie va face mult mai uşor şi sigur drumul din Capitală spre suburbii. De asemenea, extinderea parcului de troleibuze va permite reducerea poluării mediului, menționează reprezentanții Regiei Transport Electric.

În fiecare zi, locuitorii orașului Codru sunt nevoiți să aștepte zeci de minute transportul public, pentru a ajunge la Chișinău. De multe ori, drumul devine o adevărată provocare.Inaugurarea noii linii de troleibuz, care va include străzile pe care nu circulă microbuzele, va soluționa problema.

În curând, troleibuzele cu propulsie autonomă vor fi testate și pe liniile care leagă orașul Chișinău cu satele Colonița, Tohatin și Budești, precum și orașul Cricova. Troleibuzele au fost achiziționate la inițiativa fracțiunii PSRM în Consiliul municipal Chișinău.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).