Marcați
Drum renovat după o pauză de 10 ani
16.10.2019, 13:36
Lucrările de construcție a drumului central din satul Colonița, municipiul Chișinău, vor fi duse până la capăt, după o pauză de mai bine de 10 ani. În aceste zile, muncitorii întreprinderii muncipale ”Exdrupo” vor finaliza porțiunea de drum de aproximativ 500 de metri. Asta după ce fosta primăriță a făcut, la începutul acestui an, o solicitare în acest sens în adresa președintelui fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban.

Lucrările de asfaltare au început marți și urmează să fie finalizate pe parcursul acestei zile. Inițial, drumarii curăță suprafața carosabilului, pentru a turna smoală și a aplica un nou strat de asfalt. În final, porțiunea de drum va avea grosimea de cinci centimetri.

Strada Stejarilor din Colonița unește partea veche a satului cu cea nouă. În fiecare zi, prin acest loc circulă transportul public, așa că drumul are o importanță deosebită pentru localnici.

Candidatul PSRM pentru funcția de primar al Capitalei, Ion Ceban, susține că, în acest an, CMC a alocat 391 de milioane de lei pentru proiecte de infrastructură în suburbii, inclusiv la Colonița.

"Vom continua, vom tripla această asistență. Aici a fost un angajament de a asfalta acest drum. Iată că am ajuns la realizarea acestui proiect. Vreau să vă spun, în Colonița s-au făcut mai multe lucruri, începând cu întoarcerea grădiniței, dotarea, reparația, străzi, iluminat în parc. O să ajutăm, indiferent de culoarea politică și asta am făcut în ultimii patru ani de zile și credem că așa este corect", spune Ion Ceban.

Localnicii spun că, în ultimii ani, Consiliul municipal Chișinău i-a acordat localității mai multă atenție.

Până acum, la Colonița au fost reparate capital străzile Ștefan Neaga, Igor Vieru și Ștefan cel Mare. De asemenea, a fost construită strada Fântânarilor, care, practic, nu exista. În afară de asta, reparații capitale au avut loc pe alte nouă străzi. Potrivit lui Ion Ceban, până la sfârșitul săptămânii, va fi testată și linia de troleibuz cu propulsie autonomă pe traseul Colonița-Tohatin-Budești.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).