Marcați
Forțele de ordine i-au reținut pe doi frați suspectați de tentative de omor la comandă
16.10.2019, 12:53
Doi bărbați, suspectați de comiterea a două tentative de omor la comandă, au fost reținuți de forțele de ordine. Ei au vârsta de 39 și, respectiv, 40 de ani. Pentru omorurile la comandă, cei doi frați cereau câte 15 mii de dolari. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Național de Investigații, tentativele de asasinat au avut loc anul trecut. De atunci, suspecții au fost urmăriți și au for reținuți acum două săptămâni.

Potrivit șeful Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Național de Investigații, Igor Zglavuța, una dintre tentativele de omor la comandă a avut loc în luna februarie a anului trecut, în sectorul Botanica al Capitalei. Cel de-al doilea caz a fost înregistrat la Cantemir în luna noiembrie a aceluiași an.

"În ambele cazuri, victimele au fost filate, calculând locul și timpul potrivit pentru a executa comanda. Este vorba de doi frați. În cazul de la Botanica s-au efectuat, după cum v-am spus, 21 de împușcături din automat Kalașnikov, iar ulterior s-a pornit foc de artificii, adică a fost o crimă foarte bine pregătită din timp, deoarece ca să sustragă atenția la locatari.Exact aceleași două persoane au săvârșit altă tentativă de omor la comandă în Cantemir", a spus Zglavuța.

Reprezentanții forțelor de ordine au precizat că, în cazul tentativei de omor din sectorul Botanica a fost reținut și comanditarul. Cei doi frați solicitau pentru executarea omorurilor 15 mii de dolari, a mai precizat șeful Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Național de Investigații, Igor Zglavuța.

Cei doi riscă de la 15 până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).