Marcați
Japonia, devastată de taifunul Hagibis
14.10.2019, 19:38
Cel puţin 58 oameni au murit, aproape 200 au fost răniţi, iar 15 sunt dați dispăruți în Japonia, după ce taifunul Hagibis, s-a dezlănțuit, sâmbătă, asupra coastei de est a țării. Aproximativ 40 milioane de oameni au fost în calea furtunii, catalogată de specialiști drept una dintre cele mai puternice din istoria țării.

Calamitatea a provocat inudații, alunecări de teren și a distrus case, drumuri, poduri și diguri, lăsând în urmă pagube uriașe. Capitala niponă, Tokyo, a fost paralizată, 12 prefecturi au fost sub cel mai înalt nivel de alertă, iar transportul terestru a fost sistat, inclusiv metroul și trenurile de mare viteză. Din cauza stihiei, care a scăzut deja din intensitate, râurile sunt revărsate, ceea ce prezintă risc de alunecare a terenurilor în zonele de deal și munte. Guvernul Japoniei a creat o celulă de criză, iar peste 110.000 de polițiști, pompieri și militari au fost antrenați în misiunile de căutare și de salvare a victimelor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).