Marcați
Excursie la reactorul morții
14.10.2019, 17:32
Camera de control a reactorului numărul patru de la Cernobîl a fost deschisă pentru turiști. Locul în s-a produs cel mai grav accident nuclear din istorie poate fi vizitat numai cu echipament de protecție. Fiecare vizitator se poate afla acolo, cel mult, cinci minute. Acest lucru a devenit posibil după ce președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a declarat Cernobîlul drept atracție turistică.

Unele zone ale orașului-fantomă din Ucraina au devenit destinație pentru turiști de mai bine de 10 ani. Reactorul patru a rămas închis pentru publicul larg. Acum, agențiile de turism, care oferă excursii la Cernobîl, au confirmat că poate fi vizitată și camera de control a reactorului morții. Acolo, nivelul radiațiilor este de 40 de mii de ori mai mare față de norma admisibilă. Turiștii care se hazardează să se înscrie la astfel de vizite vor trebui să poarte echipament de protecție și nu vor putea rămâne în interior mai mult de cinci minute. După vizită, fiecare turist va trebui să treacă prin niște teste radiologice, pentru a evalua nivelul radiațiilor la care a fost expus.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).