Marcați
Sportivii moldoveni se pregătesc de Olimpiada de la Tokio
9.10.2019, 19:27
Echipa naţională a Republicii Moldova a primit invitația oficială pentru participare la ediţia a 32-a a Jocurilor Olimpice de Vară, care se vor desfăşura, în anul 2020, în capitala Japoniei, oraşul Tokyo. Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv a semnat deja acordul de participare la cea mai importantă competiție a anului. Potrivit documentului, tinerii moldoveni se vor deplasa la Tokyo cu o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice, pentru aclimatizare şi antrenamente în condițiile Japoniei. Partea moldovenească va acoperi doar chetluielile pentru transport şi echipament.

Sportivii moldoveni, care vor face parte din lotul național, vor fi selectați în funcție de mai multe criterii, inclusiv de numărul de medalii obţinute la campionatele mondiale sau europene, dar şi în funcţie de locul pe care-l ocupă sportivul în clasamentelor competițiilor la care a participat.

"Sistemul de calificare se încheie cu o lună înainte de Jocurile Olimpice. Astăzi avem deja şapte sportivi calificaţi. Este puțin mai bine, comparativ cu jocurile anterioare de la Rio. Așteptăm să fie 20-25 de sportivi în 8-9 genuri de sport", a spus Nicolae Juravschi, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv.

Cea mai tânără sportivă, care va prezenta țara noastră la Olimpiada de Vară va fi Anastasia Nichita. Ea este cvadruplă campioană Europeană și campioană mondială la lupte libere. Anastasia a început intens pregătirea de Jocurile Olimpice și desfășoară în fiecare zi câte două antrenamente.

Ediția a 32-a a Jocurilor Olimpice de vară se vor desfășura la Tokyo în perioada 24 iulie - 9 august 2020. La precedenta ediție de la Rio de Janeiro echipa olimpicilor moldoveni a câștigat cinci medalii.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).