Marcați
Un seism cu magnitudinea de 5,7 s-a produs în Istanbul
27.09.2019, 12:48
Opt persoane au fost rănite uşor şi două moschei au fost avariate în urma unui seism cu magnitudinea de 5,7 produs joi în Istanbul, la două zile după ce un alt cutremur cu magnitudinea 4,6 a zguduit cel mai mare oraş din Turcia, a anunţat Observatorul Kandilli şi Institutul de Cercetare Seismologică (KOERI), relatează Reuters şi dpa.

Seismul s-a produs la o adâncime de 12,6 kilometri, a afirmat Observatorul Kandilli, precizând că epicentrul a fost localizat la circa 70 de kilometri vest de Istanbul, în Marea Marmara, la sud de oraşul Silivri. Cutremurul a avut loc la ora 13:59 locală (10:59 GMT).

Atât Observatorul turc, cât şi Institutul American de Geofizică, au stabilit magnitudinea seismului la 5,7.

Martori din Istanbul, cel mai mare oraş din Turcia, cu 15 milioane de locuitori, au afirmat că au simţit clădirile clătinându-se şi că unele birouri şi şcoli au fost temporar evacuate.

Secţiunea superioară a unui minaret de la moscheea centrală din cartierul Avcilar din Istanbul s-a prăbuşit, potrivit imaginilor difuzate de CNN Turk. Un alt minaret s-a prăbuşit în cartierul Sariyer din metropolă, a declarat Centrul pentru coordonarea dezastrelor din Istanbul.

Turcia se află într-o zonă seismică extrem de activă şi a fost afectată de cutremure devastatoare în trecut. În 1999, un seism cu magnitudinea de 7,6 s-a produs în oraşul Izmit, la 90 de km sud-est de Istanbul, provocând moartea a peste 17.000 de persoane.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).