Marcați
Provocările mileniului, în atenția ONU
25.09.2019, 14:59
Omenirea se află într-un moment de răscruce, iar conducătorii lumii trebuie să depună eforturi pentru eradicarea sărăciei și evitarea conflictelor armate, în special în Orientul Mijlociu. Obiectivele au fost trasate de secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, la deschiderea celei de a 74-a Adunări Generale a forului internațional. De asemenea, el a vorbit despre marile provocări climaterice, răspândirea terorismului și accentuarea inechității sociale.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, i-a îndemnat pe liderii țărilor să asigure pacea și bunăstarea popoarelor.

- Carta ONU ne spune să punem oamenii pe primul loc. Trăim într-o lume a fricii. Mașinile ne iau locurile de muncă, în timp ce combustibilul fosil ne afectează viitorul. Demagogii ne răpesc drepturile, iar războiele ne iau viața. Oamenii au dreptul să trăiască în pace. Pentru pace, trebuie să luptăm împreună.

De asemenea, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a vorbit despre situația tensionată din Orientul Mijlociu.

-Ne aflăm în fața unui conflict în Golf, un conflict pe care lumea nu și-l permite. Atacul asupra câmpurilor petroliere din Arabia Saudită este un atac de neacceptat. Sper ca, pe viitor, toate țările din regiune să coopereze și să se respecte și încă sper ca progresele înregistrate până acum în legătură cu Pactul de neproliferare a armelor nucleare să rămână valabile. În perioada următoare, trebuie să lucrăm împreuna, pentru a descuraja proliferarea armelor de distrugere în masă.

În această săptămână, conducătorii statelor membre ale Națiunilor Unite, oameni de afaceri și reprezentanți ai societății civile s-au reunit la New York, la sesiunea a 74-a a Adunării Generale a ONU.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).