Marcați
Pauză de o lună pentru parlament
10.09.2019, 18:11
Activitatea parlamentului Marii Britanii a fost suspendată pentru o lună, după cea mai lungă sesiune din ultimii 350 de ani.

Guvernul britanic, condus de Boris Johnson, a reușit, ieri seara, să suspende activitatea Legislativului de la Londra pentru o perioadă neobișnuit lungă. Totuși, înainte să-și încheie activitatea pentru mai bine de o lună, Parlamentul britanic a mai câștigat însă câteva lupte cu Executivul. Organizarea alegerilor anticipate, așa cum ar fi vrut premierul Johnson, a fost din nou respinsă. De asemenea, Guvernul a fost obligat să publice documente guvernamentale legate de suspendarea Parlamentului și de pregătirile pentru Brexit fără acord. În paralel, Regina Elisabeta a II-a a promulgat legea care îl obligă pe Boris Johnson să solicite o nouă amânare a Brexitului, dacă nu ajunge la o înțelegere cu Uniunea Europeană în octombrie. De cealaltă parte, premierul britanic a declarat că este hotărât să nu ceară nicio prelungire și i-a acuzat pe parlamentari că îi îngreunează negocierile cu Bruxelles-ul.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).