Marcați
Peste Coreea de Sud s-a năpustit taifunul Citește mai mult: https://noi.md/md/in-lume/peste-coreea-de-sud-s-a-napustit-taifunul
9.09.2019, 11:29
Cel puţin cinci oameni au murit şi alţi trei au fost răniţi în urma unui taifun puternic, care a lovit Peninsula Coreenă. Aproximativ 160 de mii de case din Coreea de Sud au rămas fără curent electric, iar peste 46 de mii de hectare de culturi agricole din Coreea de Nord au fost distruse. Totodată, taifunul Lingling a anulat sute de zboruri. Agenţia de Meteorologie din Japonia a anunţat că furtuna a slăbit considerabil duminică, în timp ce continua să se deplaseze pe teritoriul Chinei. Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a organizat vineri o şedinţă de urgenţă, fiind îngrijorat că furtuna ar putea agrava criza alimentară cu care se confruntă deja ţara. Locuitorii din zonele predispuse la inundaţii au fost evacuaţi, iar gardienii monitorizează podurile şi clădirile. Sîmbătă, taifunul a cauzat alunecări de teren în Coreea de Sud, iar vîntul a bătut cu o viteză de pînă la 140 km pe oră.

NOI.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).