Marcați
Ecologiştii au constatat poluare sporită la Staţia de epurare a apelor uzate din capitală
6.09.2019, 10:45
Rezultatele analizelor de laborator în probe de apă au constatat depăşiri ale valorilor-limită de încărcare cu poluanţi la Staţia de epurare a apelor uzate din municipiul Chişinău, potrivit unui raport prezentat miercuri, 4 septembrie, de către Agenţia de Mediu, transmite MOLDPRES.

“Investigaţiile au arătat depăşiri la următorii parametri de calitate: CCO-Cr - de 2,0 ori; N/NH4+ - de 43,0 ori; fosfor total - de 4,28 ori; detergenți - de 49,52 ori. Totodată, rezultatele încercărilor probelor de apă stabilesc majorarea concentrațiilor de poluanți în aval față de amonte cu următoarele valori: O2- de 5,25 ori; CCO-Cr - de 2,68 ori; N/NH4+ - de 8,9 ori; MS – 3,5 ori; detergenți - de 9,33 ori”, se indică în raportul Agenţiei de Mediu.

Ecologiştii au constatat că deversarea apelor uzate neepurate de la Staţia de epurare are un impact negativ asupra calităţii apelor din râul Bâc. “Aceasta este manifestată prin majorarea concentraţiilor de poluanţi în proba de apă prelevată în aval de deversare în raport cu proba de apă prelevată în amonte de deversare”, susţin specialiştii Agenţiei.

Raportul de încercări ale probelor de apă a fost realizat la solicitarea Inspecției pentru Protecția Mediului Chișinău. Astfel, pe 30 august, în comun cu inspectorii de mediu, au fost prelevate trei probe de apă de la Stația de epurare a apelor uzate din municipiul Chișinău: proba nr. 1 - deversarea apelor după procesul de epurare în emisar, r. Bâc); nr. 2 - amonte de deversare, r. Bâc; nr. 3 - aval de deversare r. Bâc.

moldpres

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).