Marcați
Au lăsat copiii fără teren de joacă
5.09.2019, 19:21
Caz scandalos în Capitală. Angajații Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare au demontat astăzi toate instalațiile de pe un teren de joacă aflat pe stradela Studenților. Ca urmare, zeci de copii din blocurile din apropiere au rămas fără singurul loc de distracție. S-a întâmplat după ce mai mulți oameni în vârstă s-au arătat deranjați de zgomotul pe care îl produc micuții în timpul jocului. De cealaltă parte, părinții au mers revoltați la direcția de profil, unde li s-a promis că va fi organizată o ședință a locatarilor din curte, pentru a găsi o soluție amiabilă.

Locatarii de pe adresa stradela Studenților 12/1 din sectorul Râșcani al Capitalei au urmărit îmărmuriți cum mai mulți oameni demontează de zor instalațiile de joacă din curte. Când au încercat să-i oprească, s-au ciocnit de o perseverență oarbă a reprezentanților Direcției Generale Locativ-Comunale.

- Eu execut lucrări. Eu sunt impus să fac aceste lucrări. Sunt la serviciu și efectuez lucrări în fiecare zi. - Cine v-a impus? - Ordinul meu de serviciu. - Păi, cine v-a trimis? - A fost șeful meu aici.

Terenul de joacă a devenit o problemă pentru oamenii în etate, care locuiesc în apropiere. Ei s-au plâns la autorități că nu pot trăi, din cauza zgomotului produs de copii în timpul jocului. Anterior, cineva a stropit cu ulei tehnic toboganul și alte instalații.

- Acest teren, din start se pare că le încurca mai multor vecini care locuiesc aici. Sunt oameni care, cel mai probabil, înrăiți pe viață, pe copii, nu știu. Deja de câteva ori acest tobogat, acest teren a fost murdărit și cu ulei de mașină, cu tot ce-i posibil. Copiii erau alungați de aici ca ei să nu vină aici.

- Acesta era un tobogan foarte bun pentru copiii, taman pentru cei mici, pentru că mai sunt tobogane mai departe, acolo, la vreun kilometru dar sunt pentru copii mai mari, mai grele, cu scări. Acestea a fost foarte bun iar acum l-au stricat și nu știm ce o să facem.

În speranța că vor reuși să păstreze terenul de joacă, părinții s-au adresat la mai multe structuri ale Primărie, însă nimeni nu a dorit să se implice, pentru a soluționa acest caz bizar.

- Am hotărât cu părinții să ne ducem la pretură, la pretură ne-au spus că nu știu nimic absolut pe cazul dat, să ne ducem la Direcția Comunal-Locativă. La direcție am telefonat. Doamna din secretariat ne-a spus că domnul Dubița este la Primărie. Am decis, ne-am dus la Primărie, toți părinții. Acolo, la Primărie, nu l-am găsit. L-am telefonat. Până la urmă, am găsit și numărul dumnealui. Dumnealui ne-a spus că nu cunoaște așa ceva. El nu s-a iscălit, dar pe foaia care ni s-a prezentat de domnii care au demontat terenul este iscălitura dumnealui.

La Direcția Generală Locativ-Comunală, unul dintre șefi ne-a spus că există o reclamație din toamna anului trecut, din partea mai multor locatari de pe stradela Studenților. Ei solicită mutarea acestui teren de joacă. Pentru că reclamanții au insistat și pe parcursul acestui an, Direcția Generală Locativ-Comunală a decis să rezolve problema în favoarea lor.

- Deci era un caz cu scandal, noi ca și autorități ne-am sesizat și ne-am dus să vedem care este soluția și v-am spus, soluția a fost să trecem acolo, respectiv, pe parcursul anului curent, mai ales în prima jumătate au fost sunete permanente, când scoateți, când scoateți. Respectiv, le-am dat răspuns locatarilor care au scris că o să fie soluționat prin strămutarea acestui la șapte, la acest loc care v-am zis. A fost un demers din numele direcției ca să executăm printr-o întreprindere municipală și, respectiv, cumva a venit ziua de azi când trebuiau să se facă aceste lucrări.

Revoltați, părinții copiilor din curtea de pe adresa Stradela Studenților 12/1 spun că vor organiza o adunare a locatarilor, pentru a ajunge la un compromis. În sectorul Râșcani a mai fost înregistrat un caz de acest fel, când toate toboganele au fost stropite cu ulei tehnic. Imaginile cu instalațiile stropite au apărut pe rețelele de socializare la începutul săptămânii.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).