Marcați
Grădiniță închisă în septembrie
5.09.2019, 17:44
Aproape o săptămână s-a scurs de la începerea noului an școlar, iar Grădinița numărul 79 din sectorul Botanica al Capitalei rămâne închisă. Deși autoritățile locale promiteau că, după o pauză de 12 ani, aceasta își va deschide porțile, din 2 septembrie 2019, copiii încă nu pot frecventa această instituție preșcolară. Asta pentru că lucrările de reconstrucție a imobilului nu au fost finalizate.

După redeschidere, Grădinița numărul 79 din Capitală urma să aibă șase grupe, inclusiv de creşă. Așteptările părinților au fost însă zadarnice.

La grădinița numărul 79 din sectorul Botanica al Capitalei, i-am surprins pe mai mulți muncitori, odihnindu-se. Aceștia se pare că s-au stabilit cu traiul chiar în curtea instituției preșcolare, deoarece am găsit aici o bucătărie de vară, canapele, veselă și rufe puse la uscat. Când ne-au zărit, cei mai mulți au dat bir cu fugiții.

Reabilitarea clădirii prevede reparaţia capitală a acoperişului, consolidarea pereţilor, schimbarea mobilierului şi rețelelor inginereşti, reparaţia bucătăriei şi grupurilor sanitare, amenajarea pavilioanelor şi teritoriului grădiniţei. Inițial, Primăria a anunțat că a alocat suficienți bani pentru a redeschide Grădinița numărul 79, însă acum câteva zile au constatat că fondurile nu mai suficiente.

- La 1 septembrie dacă e să fiu mai corect nu urmau să fie deschide șapte grădinițe deschise. Urmau să fie cu mult mai puține. Instituția de educație timpurie numărul 79 va fi conservată deoarece sunt lipsă 4,3 milioane surse financiare care nu sunt astăzi disponibile de a fi alocate. Respectiv noi am luat decizia de ca această instituție de educație timpurie să fie conservată.

Grădinița numărul 79 a fost deschisă în 1964 şi și-a desfășurat activitatea până în 1990. Atunci, imobilul a fost folosit drept sediu pentru un liceu. Din 2007, clădirea a fost lăsată în paragină, iar în acest an administraţia locală a început procesul de renovare. Până acum, Primăria a alocat în acest sens șase milioane de lei.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).