Marcați
Un nou teren de fotbal în Capitală
4.09.2019, 15:05
Un teren de fotbal a fost inaugurat în sectorul Ciocana al Capitalei. Acesta face parte dintr-un proiect lansat la inițiativa consilierilor socialiști și care prevede reabilitarea sau construcția terenurilor de agest gen în fiecare curte. Nerăbdători, zeci de copii l-au testat chiar din primele ore de la inaugurare.

Noul teren de fotbal se află pe adresa Mircea cel Bătrân 58. Deputatul PSRM, Petru Burduja, care a participat la inaugurare, a menționat că astfel de acțiuni încurajează tinerii să practice sportul.

- În 2019, se realizează programele cu destinație specială, la inițiativa fracțiunii PSRM în consiliul municipal - câte un teren sportiv pentru fiecare sector, minimum. De aceea, acest teren este unul din terenurile care au fost preconizate, inclusiv și în alte sectoare au fost făcute. Ne bucurăm foarte mult că el a fost adus la bun sfârșit și copiii se bucură foarte mult de existența acestuia. Mai sunt planificare în anul 2019, cât și în 2020, asemenea terenuri , care deci ele trebuie să apară, vrei nu vrei. Orașul trebuie să capete o altă formă, un alt impuls de dezvoltare, deci pentru generația tânără, pentru copii.

Copiii s-au arătat entuziasmați de faptul că vor avea posibilitatea sp practice fotbalul în condiții moderne, aproape de casă.

- La terenul acesta mi-a plăcut foarte cum s-au făcut porțile și are și lumini, și e interesant. După școală, o să vin și o să mă joc cu prietenii, și o să facem meciuri de fotbal.

- O să vin cu prietenii și o să mă joc. - Ce îți place? - Că sunt porți bune și terenul este artificial.

- Foarte bun teren. Cu lumini, iarbă artificială. O să vin cu prietenii și o să joc meciuri de fotbal.

Locatarii blocurilor din preajmă salută inițiativa aleșilor socialiști.

- Permanent ne bucurăm când autoritățile fac ceva pentru viitorul copiilor noștri.

- Foarte bine-venită ideea. Știți, eu am băiețel, care demult aștepta deschiderea stadionului și el numai cum se trezea, toată vara a stat acasă și mă întreba: ”Când se deschide?” Și acum e fericit. E acolo.

Și membrii Gărzii Tinere a PSRM au jucat un meci de fotbal pe noul teren. Proiectul a costat 700 de mii de lei, bani alocați din bugetul local.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).