Marcați
În așteptarea festivalului ”Maria Bieșu”
3.09.2019, 17:37
Unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale din țara noastră va începe săptămâna aceasta, în data de 6 septembrie. Este vorba de celebrul Festival Internaţional de Operă și Balet ”Maria Bieşu”, care a ajuns la a XXVII-a ediție. Publicul va avea parte în acest an de opt spectacole cu participarea a 25 de artiști din 10 țări.

Festivalul Internaţional de Operă şi Balet ”Maria Bieşu” va fi compus din patru opere, trei spectacole de balet și concertul de gală.

- Sunt opt spectacole care sperăm să se întâmple fără impedimente și la care sperăm că o să reușească să cumpere bilete toți cei interesați. Cred că pentru tot publicul meloman, dar și pentru cei care urmează încă să se îndrăgostească de muzica de operă, de spectacole de operă și balet, aceasta va fi încă o ediție interesantă.

Pentru amatorii de operă, organizatorii spun că au pregătit și o premieră.

-Cea mai mare echipă vine la spectacol - ”Rigoletto”, dacă o să vedeți acolo sunt dacă nu greșesc șase invitați - regizorul, dirijorul și cei trei interpreți centrali. Este cea mai mare echipă într-un spectacol pe care am invitat-o vreodată.

De asemenea, va reveni renumita tragedie ”Norma” a compozitorului italian Vincenzo Bellini.

- După mulți ani de zile, pe scena operei naționale revine renumita ”Norma" Bellini, una dintre cele mai frumoase opere pe care dumneaei le-a adus în scenă.

Evenimentul este organizat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării și va dura până în 15 septembrie.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).