Marcați
Militarii, angajații civili și veteranii forțelor armate au fost omagiați cu ocazia Zilei Armatei Naționale
3.09.2019, 16:03
În numele Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, efectivul militar, personalul civil și veteranii forțelor armate au fost omagiați cu ocazia Zilei Armatei Naționale care astăzi își sărbătorește cea de-a 28-a aniversare.

În cadrul unei ceremonii militar-protocolare organizate cu acest prilej, Secretarul General al Parlamentului, Adrian Albu, a dat citirii felicitarea Zinaidei Greceanîi, în care, printre altele, se menționează că Armata Națională, împreună cu poporul și statul Republica Moldova, a trecut prin multe transformări care au însoțit evoluțiile, uneori dificile, din anii de independență a țării noastre, însă mereu a servit un exemplu de patriotism, curaj și devotament.

”Procesul de reformare și perfecționare a Armatei Naționale continuă, dar putem spune cu încredere că suntem mândri de militarii noștri, adevărați ambasadori ai țării în cadrul exercițiilor și misiunilor cu mandat internațional. Prestația strălucită în misiunile internaționale de menținere a păcii, precum și în misiuni legate de eliminarea calamităților naturale în țară, probează înaltul simț al datoriei și profesionalismul Dumneavoastră”, se menționează în mesajul semnat de spicherul Zinaida Greceanîi.

În numele Președintelui Parlamentului, mai mulți militari au fost distinși cu Diplome ale Parlamentului, în semn de apreciere a realizărilor lor profesionale înalte. În cadrul ceremoniei de transmitere, Secretarul General, Adrian Albu, a reiterat felicitările și urările de prosperitate și pace pentru militari și familiile lor, iar întregului efectiv militar - sănătate, credință și realizări în nobila misiune de apărare a Republicii Moldova.

parlament.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).