Marcați
Focurile Victoriei la Moscova
30.08.2019, 16:44
În capitala Federației Ruse vor fi marcați, mâine, 31 august, 75 de ani de la eliberarea Bucureștiului de sub ocupația nazistă. Evenimentul va fi comemorat printr-un grandios spectacol de focuri de artificii și salve de tun. Ceremonia are loc la doar o săptămână de la marcarea celor 75 de ani de la eliberarea Moldovei de naziști.

Sâmbăta trecută, deasupra Moscovei a fost organizat un impresionant spectacol de focuri de artificii. Cerul capitalei ruse a fost luminat de peste 2.500 de explozii de lumini, însoțite de salve trase din renumitele tunuri ZIS-3 din Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Anunțul despre aniversarea de către Federația Rusă, împreună cu Republica Moldova, a eliberării de naziști a fost făcut, cu câteva ore înainte de asta, de către ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. Acesta se afla în țara noastră, unde a participat, alături de președintele Igor Dodon, la ceremonia oficială de la Șerpeni.

Autoritățile ruse au decis ca, înainte de aniversarea dedicată împlinirii a 75 de ani de la încheierea Marelui Război Pentru Apărarea Patriei, să marcheze cu focuri de artificii zilele în care Armata Sovietică a eliberat, rând pe rând, orașele europene. În total, vor fi 17 spectacole cu artificii. Primul a avut loc în 10 aprilie a acestui an, în cinstea eliberării orașului Odesa. Au urmat focuri de artificii dedicate eliberării orașelor Minsk, Vilnius, Brest și Chișinău. Mâine vor fi trase focuri de artificii în cinstea eliberării orașului București, iar până în 9 mai 2020 vor fi marcate zilele de eliberare a orașelor Tallin, Riga, Varșovia, Bratislava, Viena, Berlin și Praga.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).