Marcați
Pesta porcină face ravagii în Ucraina
22.08.2019, 14:55
Aproximativ 100.000 de porci vor fi sacrificaţi în regiunea Lvov a Ucrainei. Asta după depistarea unui focar de pestă porcină africană la una dintre cele mai mari ferme din zonă. Anunțul a fost făcut de către un reprezentant al Autorității pentru Siguranța Alimentelor din țara vecină.

Porcii afectaţi de pesta porcină africană au fost depistați în data de 17 august. Potrivit autorităților regiunii Lvov, focarul afectează 1,6 la sută din șeptelul de porci al Ucrainei și ar putea provoca o criză mai gravă, deoarece este vorba de un virus care se răspândește rapid şi nu există tratament pentru maladie.

- Instrucțiunile prevăd sacrificarea șeptelului. A întregului șeptel - peste 90 de mii. Și tot ce a contactat cu animalele bolnave - hainele, furajele care au rămas și mijloacele care au contactat.

Din 2017, în Ucraina au fost identificate 351 de cazuri de pestă porcină africană, în urma cărora au fost sacrificați peste 72 de mii de porci. În data de 1 august 2019, șeptelul de porci din țara vecină ajungea la 6,4 milioane de capete.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).