Marcați
Londra a abrogat Actul de aderare la UE
19.08.2019, 19:34
Londra a semnat ordinul de abrogare a Actului din 1972, prin care Marea Britanie a aderat la Uniunea Europeană. Prim-ministrul Boris Johnson a făcut anunțul, spunând că, indiferent de circumstanțe, regatul va părăsi blocul comunitar în 31 octombrie.

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat, pe Twitter, că ministrul pentru Brexit, Steve Barclay, a semnat ordinul de abrogare a Actului din 1972 privind aderarea Marii Britanii la Uniunea Europeană.

”Ieșim din Uniunea Europeană în 31 octombrie. Semnarea acestui document înseamnă că vom lua înapoi controlul asupra legilor noastre în ziua Brexitului”, se arată în mesaj.

La rândul său, ministrul pentru Brexit, Steve Barclay, a declarat că semnarea documentului este un indiciu clar pentru locuitorii Marii Britanii că țara va părăsi Uniunea Europeană în 31 octombrie, indiferent de circumstanțe. “Asta facem, punând în aplicare această abrogare. Este un moment semnificativ, un pas istoric, în urma căruia puterea legislativă va reveni de la Bruxelles în Marea Britanie”, a mai subliniat oficialul britanic, într-un comunicat de presă.

Anunțul Guvernului britanic a venit în aceeași zi în care ”Sunday Times” a publicat Raportul Yellowhammer, în care este descrisă situația britanicilor după ieșirea din UE, fără acord. Publicația numește acest raport ”Operațiunea Haos”, potrivit căreia Marea Britanie se va confrunta cu insuficiență de combustibil, alimente şi medicamente, în cazul în care părăseşte Uniunea Europeană fără acord de tranziţie. Există și riscuri majore de blocare a porturilor şi instaurarea unei frontiere dure cu Irlanda.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).