Marcați
Controale la firmele de construcții
24.07.2019, 11:33
Trei vicepreşedinţi ai Parlamentului îi solicită Centrului Național Anticorupție, Procuraturii Generale și Agenției pentru Supraveghere Tehnică desfășurarea unor controale minuțioase privind legalitatea eliberării certificatelor de urbanism şi autorizațiilor pentru construcții în municipiul Chișinău. Într-o postare pe facebook, unul dintre semnatarii demersului, Ion Ceban, precizează că locuitorii Capitalei au de suferit, în urma dezmățului de care se fac vinovate atât firmele de construcții, cât și instituțiile statului, care eliberează actele permisive.

Potrivit celor trei vicepreședinți ai Parlamentului, Ion Ceban, Mihai Popşoi şi Alexandru Slusari, numeroasele conflicte între locatari şi firmele imobiliare apar, în special, din cauza nerespectării distanței între blocuri, defrișării ilegale a arborilor, deteriorării terenurilor de joacă şi de sport. Semnatarii demersului solicită să fie analizată legalitatea eliberării din 1 mai 2018 a certificatelor de urbanism pentru proiectare, autorizațiilor pentru construcții și deciziilor de atribuire a terenurilor pentru construcții. De asemenea, CNA, Procuratura Generală și Agenția pentru Supraveghere Tehnică urmează să verifice în ce condiții au fost emise avizele Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice, care au permis reconstrucţia şi demolarea imobilelor cu statut de monument de importanță națională sau locală. Vicepreşedintele Parlamentului, Ion Ceban, a anuntaţ că va fi creat un grup care va elabora şi propune noi reglementări în acest domeniu.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).