Marcați
Ministerul Finanțelor anunță o serie de măsuri fiscale
24.07.2019, 10:51
Anularea scutirilor de taxe la jocurile de noroc, anularea tichetelor de masă acordate salariaților și anularea scutirilor de taxe pentru parteneriatele publice private sunt câteva dintre măsurile fiscale anunțate de Guvern. Într-o conferință de presă susținută pe 23 iulie, Natalia Gavrilița, ministru al finanțelor, a precizat că aceste măsuri vor fi luate ca urmare a rectificării bugetare, transmite IPN.

„Problema constă în faptul că legea salarizării a fost adoptată la sfârșitul anului trecut fără a exista date exacte despre salariații din sectorul bugetar”, a spus Natalia Gavrilița, care a mai precizat că legea salarizării presupune cheltuieli cu peste un miliard de lei mai mult decât era planificat.

Pe lângă limitarea vânzărilor neimpozabile în regim duty-free, proiect votat deja în prima lectură de Parlament, Natalia Gavriliția a enumerat o serie de alte măsuri fiscale menite să crească resursele bugetare pentru plata salariilor. „Vor fi eliminate scutirile de impozite la produsele petroliere comercializate în zonele de control vamal și vor fi eliminate unele consecințe ale amnistiei fiscale”, a spus ministrul.

Alte măsuri anunțate de Natalia Gavrilița sunt eliminarea cotei reduse de 10% la TVA pentru sectorul hoteluri – restaurante – cafenele, majorarea accizelor la produsele de tutun tăiat fin. Construcția unui nou penitenciar în Chișinău și implementarea proiectului „Reforma în educație” au fost transferate pentru anul 2020.

Natalia Gavrilița a precizat că există și o serie de măsuri care au rolul de a restabili echitatea socială, cum ar fi majorarea taxelor pentru poluarea de mediu, extinderea bazelor de impozitare a creșterii de capital și eliminarea scutirii personale pentru veniturile anuale de peste 360 000 de lei.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).