Marcați
UE a reluat finanţarea Moldovei
23.07.2019, 16:38
Uniunea Europeană a deblocat finanțarea pentru Republica Moldova şi a aprobat prima tranșă în mărime de 14,5 milioane de euro din pachetul de suport bugetar. Anunţul a fost făcut astăzi, într-o conferinţă de presă, de către ministrul Finanţelor, Natalia Gavrilița.

Cele 14,5 milioane de euro sunt bani nerambursabili şi fac parte din pachetul de suport macrofinanciar, în mărime totală de 100 de milioane de euro, a precizat ministrul Finanţelor, Natalia Gavrilița.

- Am primit o noutate foarte bună, chiar cu cinci minute înainte de a veni la această conferinţă de presă. Mi-a transmis ambasadorul Michalko că primim 14,5 milioane de euro, în calitate de suport bugetar. Astăzi, în sfârşit, am deblocat asistenţa externă, care vine în calitate de suport bugetar nerambursabil. Aceasta ne permite să creştem spaţiul fiscal şi este o noutate foarte bună pentru noi.

Finanţările UE au fost aprobate după ce Fondul Monetar Internaţional a anunţat recent despre reluarea programului de finanțare a Republicii Moldova. Restabilirea cooperării cu FMI era una dintre condițiile de bază ale Uniunii Europene. FMI va acorda ţării noastre în acest an finanțare în mărime de 46,5 milioane de dolari, iar decizia finală urmează a fi aprobată în luna septembrie de Consiliul de Directori Executivi.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).