Marcați
Igor Dodon a avut o întrevedere cu conducătorii băncilor comerciale
19.07.2019, 14:34
Președintele Republicii Moldoca a avut o întrevedere cu conducătorii băncilor comerciale din ţara noastră.

Șeful statului a menționat că este o continuare a șirului de întrevederi pe care le-a avut săptămîna curentă cu reprezentanții sindicatelor și a mediului de afaceri în vederea identificării problemelor existente în domeniile respective și a soluțiilor de depășire a lor.

Igor Dodon a subliniat rolul sectorului bancar pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi a climatului investiţional și a remarcat că Președinția alături de Executiv și Parlament este determinată să depună toate eforturile pentru a elimina barierele din calea dezvoltării acestui sector important.

În mod aparte, președintele s-a referit la necesitatea luării unor măsuri concrete pentru a îmbunătăți imaginea țării noastre pe plan internațional, afectată după scandalurile legate de spălările de bani, furtul miliardului, etc.

„Consider oportună în acest sens organizarea în toamna anului curent a unui forum, cu participarea unor profesioniști cu renume la nivel internațional, conducătorilor instituțiilor financiare internaționale și a unor grupuri bancare cu renume, pentru a comunica mediului internațional despre reformele recente din acest sector”, a declarat Igor Dodon.

De asemenea, cei prezenți au vorbit despre modificările la politica fiscală, riscurile pieței financiare nebancare, viziuni privind cadrul regulatoriu pentru sectorul financiar, implementarea programului e-executor, aplicarea Legii 308 cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor, tranzacțiile suspecte și multe altele.

Președintele țării a îndemnat participanții la discuție să înainteze Președinției propuneri și inițiative pentru a fi examinate și promovate în Parlament spre adoptare.

Igor Dodon a menționat că drept rezultat al discuției de azi și a comunicării ulterioare, care va fi una permanentă, este elaborarea și promovarea unor politici de consolidare a sistemului bancar, precum și de sporire a rolului acestuia în dezvoltarea economică a țării.

presedinte.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).