Marcați
Parlamentul solicită Curții de Conturi efectuarea auditului privind deetatizarea proprietății publice
19.07.2019, 12:09
Parlamentul solicită Curții de Conturi efectuarea auditului mai multor contracte ce vizează proprietățile publice deetatizate și privatizate. În ședința plenară de astăzi, a fost aprobată hotărârea cu privire la audit.

Parlamentul a solicitat Curții de Conturi efectuarea auditului a patru contracte până la 31 decembrie 2019. Este vorba de :

1. Contractul de parteneriat public-privat pentru concesionarea Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”;

2. Contractul de privatizarea Întreprinderii de Stat ”Compania Aeriană Air Moldova”;

3. Contractul de parteneriat public-privat privind modernizarea și eficientizarea activității filialelor Întreprinderii de Stat ”Gările și Stațiile Auto”;

4. Contractul de vânzare-cumpărare a acțiunilor statului deținute în SA ”Tutun-CTC”.

Cele patru contracte au fost selectate de Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019).

Legislativul a mai solicitat includerea în Programul anual al activității de audit al Curții de Conturi pentru anul 2020 efectuarea unui audit al conformității privind deetatizarea proprietății publice și privatizării pentru anii 2013-2019.

parlament.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).