Marcați
Descinderi în cazul presupuselor scheme de contrabandă
19.07.2019, 12:04
Procurori, ofițeri de urmărire penală și de investigație efectuează descinderi la sediile Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” și la Serviciului Vamal, transmite IPN.

Procuratura Generală informează într-un comunicat de presă că acțiunile au loc în cadrul unei cauzei penale, inițiate pe faptul schemelor de contrabandă cu diferite produse și mărfuri (anabolizante, chihlimbar, tutungerie și alcool etilic), despre care recent s-a vorbit în spațiul public.

Grupul de urmărire penală efectuează descinderile cu scopul de a ridica acte confirmative și documente de însoțire a coletelor și mărfurilor expediate prin scheme de contrabandă peste hotarele țării.

Procuratura Generală menționează că dosar penal a fost inițiat de către procurori în baza declarațiilor făcute de către fostul șef al Companiei de Stat „MoldATSA” în cadrul unei emisiuni televizate.

Fostul director al Autorității Aeronautice Civile - MoldATSA, Sorin Stati, a declarat recent că două tone de chihlimbar ar fi transportate săptămânal din Ucraina în Moldova și care ulterior ar ajunge în Hong Kong.Potrivit lui Sorin Stati, această acțiune de contrabandă ar fi efectuată în colaborare cu Poliția, iar conducerea Aeroportului Internațional Chișinău și Serviciul Vamal ar fi la curent cu această schemă.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).