Marcați
Cel puţin 33 de persoane au murit în Japonia în urma unui incendiu la un studio de animaţie
19.07.2019, 09:11
Cel puţin 33 de persoane au murit joi într-un incendiu la un studio de animaţie din Kyoto care a fost provocat de un individ ce a pătruns în interior, a stropit cu un lichid inflamabil şi i-a dat foc, susţin autorităţile, relatează dpa, preluată de AGERPRES și MOLDPRES.

Treizeci şi şase de oameni au fost răniţi şi circa zece dintre ei se află în stare gravă, potrivit autorităţilor locale.

Bărbatul de 41 de ani care a declanşat incendiul şi care a strigat "Muriţi!" când a comis actul criminal a fost arestat şi a declarat poliţiei că a stropit cu un "lichid precum petrolul" la faţa locului, a relatat agenţia de ştiri Kyodo, citând autorităţile locale.Bărbatul este tratat la spital pentru arsuri pe faţă şi pe piept.

Pompierii au găsit multe trupuri la etajul al doilea al imobilului cu trei etaje al Kyoto Animation, în care se crede că lucrau în jur de 70 de oameni la momentul în care a izbucnit incendiul, joi dimineaţă.

Incendiul a început "în inima companiei", a declarat presei preşedintele Kyoto Animation, Hideaki Hatta. "Ar putea fi un mod pretenţios de exprimare, dar chiar dacă o singură persoană din industria japoneză de animaţie a fost rănită, este absolut insuportabil", a adăugat el.

Hatta a menţionat că studioul a primit frecvent e-mailuri de ameninţare.Locuitorii din apropierea studioului au declarat pentru agenţia de ştiri Kyodo că au auzit o serie de explozii şi că au văzut fum negru ieşind din clădire.

Pompierii au reuşit să stingă incendiul în jurul orei locale 15.20, la circa cinci ore de la declanşare."Mulţi oameni au murit în cazul de incendiere criminală din Kyoto de astăzi", a postat pe Twitter premierul Shinzo Abe.Incidentul este "prea revoltător pentru a vorbi despre el. Le prezint condoleanţe victimelor", a adăugat el.

Bilanţul este cel mai mare din ultimii zeci de ani provocat de o incendiere deliberată în Japonia.

moldpres
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).