Marcați
Întrevedere cu reprezentanții asociațiilor de business
18.07.2019, 18:32
Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții asociațiilor de business. În cadrul întâlnirii, a fost făcut un schimb de opinii privind principalele probleme din activitatea mediului de afaceri. Părțile au discutat despre politica fiscală, activitatea în baza patentei de întreprinzător, despre concurența neloială, precum și despre relația dintre comerciant și furnizor.

Președinția acordă o atenție sporită acțiunilor de îmbunătățire a mediului de afaceri. În acest sens, Igor Dodon susține că este dispus să discute și să sprijine propunerile menite să impulsioneze creșterea economică și să amelioreze climatului de afaceri.

- Consider că statul este obligat să creeze condiții pentru ca agenții economici, cei care vin să investească în Republica Moldova, autohtoni sau străini, să fie motivați, să rămână aici să investească. Eu cred că indiferent de guvernare, guvernările se schimbă, culorile se schimbă, dar agenții economici care investesc, crează locuri de muncă, tot timpul sunt cei de care statul trebuie să aibă grijă. În urma fiecărui din dumnevaoastră sunt zeci și sute de întreprinderi, mii de oameni, de aceea vreau să inițiem acest dialog, care, sper să fie unul permanent.

De asemenea, șeful statului i-a informat pe reprezentanții mediului de afaceri despre solicitarea către Guvern de a se consulta cu asociațiile de business în procesul de elaborare a politicii bugetar-fiscale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).