Marcați
Moscova şi Roma investesc 300 de milioane de euro pentru a sprijini extinderea pe piaţa rusă a firmelor italiene
5.07.2019, 11:20
Fondul rus de investiţii directe (RDIF) va semna un acord cu banca italiană de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP) pentru a investi împreună 300 de milioane de euro (338 de de milioane de dolari) în firmele din Italia care vor să-şi extindă afacerile pe piaţa rusă, a afirmat joi şeful fondului, Kirill Dmitriev, într-un interviu acordat Reuters.

"CDP are un portofoliu important de companii şi noi vom lucra cu ei pentru a promova investiţiile în Rusia", a declarat Kirill Dmitriev.

Acordul între RDIF şi CDP a fost semnat joi la Roma, cu ocazia vizitei preşedintelui rus Vladimir Putin în Italia. "Această vizită a preşedintelui Putin va juca un rol important în promovarea cooperării economice şi a proiectelor de investiţii între Italia şi Rusia", a afirmat Dmitriev.

În ultimii ani, produsele "Made in Italy" au devenit din ce în ce mai populare în Rusia.

Dmitriev a explicat că producătorul italian de paste este interesat de extinderea afacerilor în Rusia, în timp ce producătorul de anvelope vrea să continue modernizarea şi extinderea fabricii sale din Voronezh. De asemenea, a anunţat şeful RDIF, compania italiană de utilităţi va dezvolta mai multe parcuri eoliene în statul rus.


AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).